Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Szűcs Péter

Szűcs Péter solis3 IMG_4040 kész termékek 4971 HoH_7

Szűcs Péter

On 24, Jan 2016 | In | By mate

Szűcs Péter

Szerkesztő, újságíró, a PetersPlanet.travel utazási magazin megálmodója és főszerkesztője 

“15 évnyi magazinkészítés (Marie Claire, InStyle és Magyar Rádió) jutottam el oda, hogy megalkossam a  saját médiumomat, egy szórakoztató utazási magazint. A PetersPlanet.travel igazi szerelemprojekt. Egy olyan szórakoztató életmódmagazin, amely inspiráló utazásokon, embereken és a fotóimon  keresztülmesél arról, hogy mi az, ami szerintem igazán fontos az életben. Az egyik  üzenete, hogy bármit elérhetünk, és bárhová eljuthatunk, ha hiszünk benne és teszünk is érte. A másik üzenete, hogy a tolerancia tanulható, utazásaink során nemcsak szembenézhetünk, de le is bonthatjuk az előítéleteinket. Büszke vagyok arra, hogy legutóbbi fotókiállításom, a Perzsa portrékat bemutató Újradefiniált férfiasság című képanyag hasonló üzenete nemzetközi színtérre is eljutott.

Eredetileg kertésztechnikus vagyok, de a szüleimtől és a nagyszüleimtől is megtanultam a föld tiszteletét. Később az ELTE bölcsészkarán irodalmat, nyelvészetet, kulturális antropológiát és újságírást hallgattam. (Ebből majdnem egy évet Spanyolországban.) Több mint tizenöt éve dolgozom újságíróként, ebből öt évig a Magyar Rádió műhelyében készítettem magazinműsorokat, divatról, utazásról, irodalomról vagy a roma kultúráról.

Ezután szintén öt évig a Marie Claire vezetőszerkesztőjeként újabb riportokat és interjúkat készítettem. Sok világsztárral találkoztam abban az időben, a legemlékezetesebb beszélgetés a gitárművész Snétberger Ferenccel készült és a toleranciáról (is) szólt. Ekkor készítettem el az első, saját ötletből felépülő bookazinomat, a Fashion Issue-t. A budapesti szubkultúrákat kevertem össze a high end fashion világával és a magyar költészettel, illetve képzőművészettel. Az InStyle főszerkesztői pozíciója után indítottam el a PetersPlanet.travel magazint.”