Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Bordos.ArtWorks Bordos.ArtWorks Bordos.ArtWorks Bordos.ArtWorks Bordos.ArtWorks

On 24, Jan 2016 | In | By mate

Bordos.ArtWorks

Bordos László Zsolt, 2000 óta foglalkozik videó vetítéssel, vj-ként kezdte a budapesti underground kultúrában. Tanulmányait a budapesti Magyar Képzőművészeti Egyetemen és a MediaLab UIAH (University of Art and Design) Helsinkiben végezte.A korai 3d animációs vj vetítéseivel (2000-2004), formabontó vetítéseivel (2005-2006), illetve a 2007-től a jelenig tartó 3d mapping alkotásaival, a műfaj elismert úttörői közé tartozik. 2010-től Bordos.ArtWorks és Alkotótársai néven egyre több művész-barátjával dolgozott együtt. Rövid idő alatt, a Bordos.ArtWorks és Alkotótársai a video mapping szcéna nemzetközileg elismert jeles képviselőivé váltak. 2014-től Bordos újból a szóló projektekre, architekturális vetítésekre, kisebb méretű tárgyvetítésekre (object mapping), képzőművészeti kiállításokra, valamint színházi és opera díszlet-vetítésekre.

www.bordos.eu

facebook bordos.art works

 

A projektet jelölő kurátor: Maróy Ákos

“Bordos Zsolt nemzetközi hírű 3D mapping művész. A 3D mapping korai alapjai Moholy-Nagy László fényműveiben majd Kepes György teoretikus munkáiban keresendők, amely aztán egy izgalmas, önálló műfajjá nőtte ki magát. Zsolt eredetileg festőművésznek tanult, majd otthagyva a festészetet 3D mappinggel kezdett el dolgozni még 2007-ben, eme műfaj megalakulásakor már a szcéna részese volt, egy időben a műfaj megteremtőjeként nyilvántartott Pablo Valbuena-val.

Zsolt a kezdeti művészeti projektek után, a kommercializáltabb területeken tett rövid kitérő után újult erővel kizárólag tisztán művészeti projektekre koncentrál. Számos nemzetközi projektje mellett 2016-ban ő csinálta a Vasarely Múzeum 40. évfordulójára a 3D mapping vetítést és az esemény záróvetítését. Munkássága új irányba indult el ebben az évben, ahogy Touchdesigner-rel kezdett el dolgozni a 3D mapping mentén. Az idei évben egy fényfesztivált kezdett el szervezni, ami 2017-ben fog megvalósulni.”