Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Budapest Schools Budapest Schools Budapest Schools Budapest Schools Budapest Schools

On 24, Jan 2016 | In | By mate

Budapest Schools

 

Olyan oktatást szeretnénk biztosítani, amelyben a gyermekeink természetes módon sajátítják el a boldog élethez szükséges gondolkodásmódot és képességeket. Igaz, hogy a boldogság szoros kapcsolatban áll a személyes sikerrel, azonban senki sem tudja, mit tartogat a jövő, és hogy 2040-ben mi számít majd sikernek. Azt viszont már most is tudjuk, hogy a kritikai gondolkodás, a kreativitás és a világ dolgai iránti érdeklődés olyan tulajdonságok, amelyek egy kompetitív környezetben is segítenek megküzdeni a jövő kihívásaival. Hiszünk abban, hogy az iskolában is ezeknek a tulajdonságoknak a fejlesztésére kell törekednünk. Ezért határoztuk el, hogy olyan iskolarendszert hozunk létre, melyben ezek a tulajdonságok a csapatmunkával és a kihívásokat  kereső gondolkodással kiegészítve központi szerepet játszanak az oktatásban és a nevelésben.

 

A projektben résztvevők listája:

Barbacsy Virág, Bernárdt Bemi, Bundschuch Hanna, Csoti Heni, Csóti Orsi, Esze Dorka, Galambos Attila, Halacsy Péter, Halmos Ádám, Keri Júlia, Király Zsuzsi, Kiss Dóra, Kiss Zoltán Dániel, Korchma Zsombor, Kovács Ágnes, Kovács Bori, Kovács Dani, Kökényesi Ágnes, Krizsán Eszter, Mészáros Zsófi, Molnár Zsófia, Nagy Dominika, Németh Dia, Pozna Anita, Radnai-Tóth Judit, Simonics Edit, Tamási Dóra, Tesfay Saba, Török Judit, Vemes Hajnal, Vészi Gábor, Villányi Júlia

 

www.budapestschool.org

facebook budapest schools

 

A projektet jelölő kurátor: Liptay Gabriella

Egy olyan hiánypótló kezdeményezés kelt életre idén az oktatás területén, amelyet csupa szimpatikus, tenniakaró és felelős fiatal családos ember hívott életre, élükön Halácsy Péter (hp) és Halmos Ádám (mindketten vállalkozók, a Prezi és a Libri Kiadói Csoport alapítói). Számukra mai élethelyzetükből fakadóan is értelemszerűen kiemelten fontos, hogy gyermekeik boldogok legyenek, iskolájukban és iskoláik hálózatában úgy készüljenek majd fel a. 21.század kihívásaira, hogy közben ne veszítsék el kíváncsiságukat, szeressenek és fontosnak tartsák a közösségekben gondolkodást, létezést, az állandó tanulást. Óriási felelősség egy korántsem klasszikus óvoda és iskola elindítása, ezt mindannyian tudják. Hihetetlen erővel, energiával, odafigyeléssel, tanulással és állandó korrekciókkal fejlődik közösségük.