Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Cziffra Fesztivál Cziffra Fesztivál Cziffra Fesztivál Cziffra Fesztivál Cziffra Fesztivál

On 24, Jan 2016 | In | By mate

Cziffra Fesztivál

 

Cziffra György zongoraművész szellemi hagyatéka, unikális zenei tehetsége, emberi tartása, fiatalokat felkaroló önzetlen támogatása már életében legendává tette.

Balázs János Liszt Ferenc-díjas és Prima Díjas zongoraművész, a Cziffra Fesztivál alapítójának célja, hogy a Fesztivál révén Cziffra György neve és munkássága ne csak a nemzetközi zenei életben, de Magyarországon is elfoglalja méltó helyét.

A Cziffra György Fesztivál nem csupán egy koncertsorozat a nemzetközi és hazai zenei élet legnagyobbjaival, hanem egy komplex művészeti projekt, melyben több korosztályhoz, valamint érdeklődési körű csoporthoz fordul a klasszikus zene megismertetése céljából: kreatívpályázat gyerekeknek, ifjúsági ismeretterjesztő nyomozójáték, hangszerbemutató koncertek, gasztronómia, közterületi megjelenések, installációk, klasszikus zenei és jazzkoncertek, crossover produkciók, felolvasóestek és tudományos előadások, versenyek és mesterkurzusok.

 

Videó

 

A projektben résztvevők listája:

Alapító művészeti vezető: Balázs János

Fesztiválszervező: Besszer Szilvia

Helyszín: MOM Kulturális Központ – Hambuch Gerda, igazgató

Munkatársak: Faludi András, Kántor Anita, Hegedűs Anna.

Fővédnök: Áder János, Köztársasági elnök

Védnök: Balog Zoltán, Emberi Erőforrások minisztere

Hoppál Péter, Kultúráért felelős Államtitkár

Védnöki testület: Vigh Andrea, a Zeneakadémia rektora

Doncsev András, az NKA alelnöke

 

www.cziffrafesztival.hu

facebook cziffra fesztival

 

A projektet jelölő kurátor neve: Megyesi Zsuzsa

“Balázs János, világhírű,  huszonéves magyar zongoraművész,  a Snétberger alapítvány oktatója, fáradhatatlanul dolgozik zenei karrierje mellett, hogy példaképe, Cziffra György zenei és emberi nagyságát  közismertté tegye Magyarországon. Az évek óta tartó önzetlen munka és elhivatottság eredménye a hiányt pótló, világszínvonalú, komplex zenei fesztivál.”