Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Debrecen Bike Maffia Debrecen Bike Maffia Debrecen Bike Maffia Debrecen Bike Maffia Debrecen Bike Maffia Debrecen Bike Maffia

On 24, Jan 2016 | In | By mate

Debrecen Bike Maffia

 

A budapesti kezdeményezés első vidéki sejtjeként jött létre a Debrecen Bike Maffia. Működését 2015. márciusában kezdte meg és azóta fenntarthatóvá nőtte ki magát. A projekt célja a hajléktalanok segítése és a helyi társadalom érzékenyítése, közösségfejlesztés. A csoport adományokból főz meleg ételt két heti rendszerességgel, melyet kerékpárral szállít ki kedvezményezettjei számára.

Számos kezdeményezést tudhatunk magunk mögött, mint a „Fald a sorokat” akció (könyv- élelmiszer csere), a „Felgombolyítjuk az ügyet” kampány (kötögetős teadélutánok szervezése), “Hajléktalan cicák” projekt (ivartalanítás) és más az adománygyűjtést, népszerűsítést segítő rendezvények, workshopok.

 

facebook debreceni bike maffia

 

A projektet jelölő kurátor: Szűcs Péter

“A Debrecen Bike Maffia a Budapest Bike Maffia egyik sejtjeként jött létre 2015-ben. Alapvető célja olyan szociális segítségnyújtás, a rászorulók számára, amely teljes mértékben átlátható, önkéntes munkán alapszik és elsősorban önzetlen. Hajlék nélkül élők, rászoruló kis és nagycsaládok, menhelyeken és befogadó intézményekben élőket segítenek. Gondolkodó felelősségteljes társaságként egyik céljuk, hogy ezt a gondolkodásmódot tovább adják és felelősségre tanítsák. A világon elsőként integrálták a kerékpárt a szociális munkába. A debreceni Játszóház projekten keresztül bárki segítheti, támogathatja őket és természetesen részt vehet az önkéntes munkában.