Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Dunapest Fesztivál Dunapest Fesztivál Dunapest Fesztivál Dunapest Fesztivál Dunapest Fesztivál

On 24, Jan 2016 | In | By mate

Dunapest Fesztivál

A Dunapest kulturális és urbanisztikai fesztivál új színfolttal bővíti a színes budapesti kulturális kínálatot, nemzetközi összefüggésben: közös platformon mutat be európai, regionális és Duna menti kezdeményezéseket. Különböző civil és kulturális programokon keresztül mutatja be a Duna menti kulturális sokszínűséget. Új utakat, művészi válaszokat és inspirációt keresünk a város és folyó folyton megújuló kapcsolatára, kapcsolódási lehetőségeire. A Duna egyesít és összeköt, nyelvek és kultúrák között teremt állandó kapcsolatot.

Főszervező: Kultúrkombinát

A projektben résztvevők listája:

Kulcsár Andrea – festival director, Huszár Dóra – marketing coordinator, Tilmann Lilianna – project coordinator, Roczkó Zsuzsa – marketing manager, Jávor Dániel – public relation, Pásztor Szabolcs – technical manager, Nemes Vera – back office, Csejdy András – producer, Valuska László -producer, Grosan Cristina – art director

 

www.dunapest.hu

facebook dunapest

 

A projektet jelölő kurátor: Liptay Gabriella

“Végre egy kulturális fesztivál, amelynek részben témája és mindenképp helyszíne is a Duna, a Duna partja és környezete. Itt élünk a folyó mellett és adódna bár, de nem “használjuk” annyira, amennyire lehetne. Nos ezzel számol le valamelyest e fesztivál, amelyet idén először szerveztek meg. Zene, színház, képzőművészet, irodalom, urbanisztika, sportprogramok – mind valamely folyóparti vagy úszó helyszínen, a nyár elején, akkor, amikor még sokan vannak a városban, de már lehet kültéri eseményeket is szervezni. Vízesés installációk, piknikezés, irodalmi hajóutak, hajóépítés és efféle itt-ott bizarr programok. Hajrá kedves szervezők, jövőre is igyekezzetek.