Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Echolália Echolália Echolália Echolália Echolália

On 24, Jan 2016 | In | By mate

Echolália

 

„Létezik egy nyelv előtti visszhangnem.”

Kele Fodor Ákos költő a magyar kultúrában egyedülálló multimédia műalkotásában újragondolta az elmúlt kétszázötven év időmértékes verselését, és verseihez egy pimasz vitairatot is csatolt; kilenc tervezőgrafikussal fogott össze, hogy a középkori és barokk hagyományokon alapuló vizuális költeményeit a kortárs graphic design eszközeivel fogalmazzák újra; személyes hangvételű prózaverseit a techno-producer Modeóval egy új, kiáltvánnyal bevezetett zenei műfaj keretein belül értelmezték át; s mindennek a Hooh Studio adott olyan egységes vizuális arculatot, mely maga is a költői műalkotás részévé vált.

Két tárgy, többszörözött érzékletek, egyazon műalkotás. Könyvinyl.

 

Videó

 

A projektben résztvevők listája:

Szöveg és koncepció: Kele Fodor Ákos

Könyv, hanglemez és site layout: Hooh Studio

Zene: Modeo

Vizuális költemények: Bodolóczki Júlia Jula, Borzák Márton, Fekete Miklós, Herr Ágnes, Kiss Zsombor, Mayer Norbert, Serfőző Péter, Simon Péter Bence, Thury Lili

Színészek: Lendváczky Zoltán, Tankó Erika

Színészvezetés: Csuja László

Vinyl mastering: Tanka István

Kiadó: PRAE.HU + Palimpszeszt

 

www.echolalia.space

 

A projektet jelölő kurátor: Strasser Orsolya

Kele Fodor Ákos projektje, mely több szempontból is rendhagyó ötletnek bizonyult a hazai kiadványok világában. Nemcsak az első könyv Magyarországon, mely közösségi finanszírozásból valósult meg, hanem az első intermediális alkotás is a szépirodalom műfajában, hiszen a tervezőgrafika és a zene mezsgyéin is mozog. Kele Fodor olyanokkal dolgozott együtt a produktumon, mint a Hooh Studio, Thury Lili vagy Serfőző Péter.