Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Ernelláék Farkaséknál lakáspremierek Ernelláék Farkaséknál lakáspremierek Ernelláék Farkaséknál lakáspremierek Ernelláék Farkaséknál lakáspremierek Ernelláék Farkaséknál lakáspremierek Ernelláék Farkaséknál lakáspremierek

On 24, Jan 2016 | In | By mate

Ernelláék Farkaséknál lakáspremierek

 

“A társadalom atomizálódik, egymástól egyre távolodó szigeteken élünk, de a film képes arra, hogy összehozza az embereket és közönségből közösséget teremtsen.” – vallja Hajdu Szabolcs, aki 47 lakásban több mint 1000 embert hozott össze az Ernelláék Farkaséknál című filmje lakásvetítésein. Alkotócsapata számára fontos volt, hogy friss, progresszív marketinggel és minél több alternatív, a közösségi filmnézés lehetőségeit kitágító terjesztési csatornán keresztül jussanak el a nézőkhöz. A lakásvetítések lényege azonban mégsem ebben állt: Hajduék szerették volna megőrizni a film alapjául szolgáló színdarab játszását követő beszélgetések intim légkörét és a nézői reakciók személyes élményét, hogy a befogadó és az alkotó ne csak a művet, hanem egymást is lássa.

 

Video

 

A projektben résztvevők listája:

ötletgazda: Hajdu Szabolcs, Török-Illyés Orsolya

projektvezető: Teszler Tamás

szervezők: Teszler Tamás, Labáth Viktor, Lukácsi Zsófia

technika: Eszter Dániel, Csizmadia Botond

 

facebook ernelláék farkaséknál


A projektet jelölő kurátorok: Pőcze Balázs

“Egy kampány vagy kampányelem akkor tud zseniális lenni, ha elválaszthatatlan attól, amiről mesél. Az ötlet, hogy Hajdu Szabolcs filmjét lakáspremiereken mutassák be, pontosan visszaadja, átélhetővé teszi azt az intim viszonyrendszert, amelyben a film megszületett. Jó magyar filmet és magyar nézőket ilyen közelségben látni.