Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Green Go Green Go Green Go Green Go Green Go Green Go

On 24, Jan 2016 | In | By mate

Green Go

 

A GreenGo Budapest első elektromos közösségi autóbérlő szolgáltatása. Ha GreenGózól, olyan mintha saját autód lenne, csak éppen nem kell parkolásra vagy biztosításra költened, sem a töltésével vagy a takarításával bajlódnod! Egy fürge, halk és környezetkímélő városi cirkáló, amit perc alapon bérelhetsz. A hét minden napján, 0-24 a rendelkezésedre áll, személyes regisztráció után a bérléstől a fizetésig mindent online intézhetsz! Vele együtt megreformálhatod a budapesti közlekedést, és csökkentheted ökológiai lábnyomod méretét!

 

www.greengo.hu

facebook green go

 

A projektben résztvevő személyek listája:

Résztvevők: Michaletzky Bálint, Milanovich Attila

Közreműködő partnerek: Offsite Solutions, Jármű Kontroll Magyarország, HPS Experience, Vodafone

 

A projektet jelölő kurátor: Maróy Ákos

A Green Go – Green Car Sharing egy teljesen elektromos autókból álló, megosztott személyautó flotta, ami jelenleg Budapesten működik. Magyarország első effajta szolgáltatása, amely nemzetközi összehasonlításban is sok előremutató elemet tartalmaz.

A transzportációs szektorban mindenki evidenciaként kezeli, hogy a jövő nem a jármű birtoklásé, hanem a megosztott járműparkban keresendő. Ennek sok nemzetközi példája van már, mint pl. A mobility.ch Svájcban 1997 óta biztosít osztott idejű személyautókat vagy nemzetközileg jól ismert a ZipCar startup a szilícium völgyből.

A Green Go Budapesten az első effajta szolgáltatás Magyarországon. A nemzetközi versenytársaktól abban mutat előre, hogy a gépjármű flotta teljesen elektromos, valamint az autók bárhol Budapest város meghatározott kerületeiben egyszerűen az utcára parkolva “lerakhatóak” – szemben a többi ilyen szolgáltatással, ahol elkerített parkolókban vehetőek fel az autók, és ugyanoda kell visszavinni a használat végén. Így a Green Go autók valóban helyettesítik a taxizást vagy tömegközlekedést és egy-irányú utazásra is tökéletesen alkalmasak.

A Green Go Budapest környezetbarát és élhető környezetének nagyon fontos új építőeleme.”