Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Hadik Irodalmi Szalon Hadik Irodalmi Szalon Hadik Irodalmi Szalon Hadik Irodalmi Szalon Hadik Irodalmi Szalon Hadik Irodalmi Szalon

On 24, Jan 2016 | In | By mate

Hadik Irodalmi Szalon

 

“A 2010-ben alapított, Budapesten egyedülálló népszerűségnek örvendő, a főváros leglátogatottabb irodalmi műhelye, a Hadik Irodalmi Szalon hónapról hónapra bizonyítja: a művészet, az irodalom, a kultúra a XXI. században, minden generáció számára fontos, üzenetet hordozó, meghatározó jelentőségű találkozási pont.

Az irodalom világnézet. – ez a Szalon mottója, ennek tekintetében irodalmi hangsúllyal a minket körülvevő művészetet, kiemelt előadásokat, alkotókat mutatunk be. A Hadik Irodalmi Szalon népszerűségének és az intenzív munkának köszönhetően már túlnőtte az egykori Hadik Kávéház területét, így már a 2015. novemberi, 5. születésnapi estet is külső helyszínen, a Petőfi Irodalmi Múzeumban tartottuk, ahogy 2016. decemberében, az év leglátogatottabb irodalmi rendezvényét tarthattuk meg Budapesten – közel hétszáz látogatónak a Várkert Bazárban. Ezt a látogatottságot változatos témáinkkal, folyamatos média-és online felületeken való jelenlétünkkel érjük el és elsősorban természetesen azzal, hogy számunkra a kultúra, az irodalom, a művészet az az otthon, amibe várjuk a látogatókat, amit szeretnénk megosztani.

Ebben az évadban egyre több Látogatónk, Törzsvendégünk érkezett vidékről, így már nem csak Budapest, de az egész ország területén ismert a Hadik Irodalmi Szalon.”

 

Radnóti Miklós&Gyarmati Fanni est – Hadik Irodalmi Szalon

 

A projektben résztvevők listája:

Juhász Anna – alapító

Bonta Gáspár – csendestárs

 

facebook hadik szalon

 

A projektet jelölő kurátor: Strasser Orsolya

A Szalon a Hadik bár egykori kulturális pezsgését hivatott feleleveníteni a vendéglátó helység falain belül – s egyaránt kívül. Legalább egy tucat irodalmi rendezvényt köszönhetett nekik Budapest az elmúlt egy évben, melyek során mind kortárs, mind pedig mára klasszikus írókat, költőket ismertetnek meg a publikummal. Társművészek együttműködésére szolgáltat állandó terepet, így az irodalom nemcsak a zenével, de például a gasztronómiával is elegyedhet, ezáltal pedig kitágítja az érdeklődők körét, melyre nagy szüksége van a hazai irodalomnak.”