Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

jarokelo.hu jarokelo.hu jarokelo.hu jarokelo.hu

On 24, Jan 2016 | In | By mate

jarokelo.hu

 

A Járókelő.hu egy városszépítésért rajongó közösség és egy webes alkalmazás, amellyel közterületi problémákat lehet könnyen és gyorsan bejelenteni. Az emberek feltöltik a problémákat az oldalunkra – veszélyes zebráról, hiányzó szemetesről vagy kiégett lámpákról írnak nekünk. Ezeket önkéntes csapatunk továbbítja a helyi városüzemeltetés munkatársainak, így segítünk a problémák minél gyorsabb megoldásában. 14 városban és településen vannak önkénteseink, a Járókelő.hu-n követhető, hogyan áll az ügyek megoldása. Budapesten már több mint 8000 probléma megoldását segítettük elő.

 

Videó

 

A projektben résztvevők listája:

Csapattagok: Ács Dániel, Bardócz Csaba, Barna Gábor, Csősz Ignác, Fónai Kende, Gaál Dávid, Haraszti Zsolt, Haris Gergely, Hevesi Andrea, Horváth Eszter, Jónás Zoltán, Juhász Zoltán, Kiss András, Lukács Máté, Melecsky Levente, Menyhárt Felícia, Nagy Bálint, Nagy Vilmos, Puskás Réka, Rimán István, Sági Katalin, Schneider Géza, Somodi-Nagy Szabolcs, Szente Réka, Vallus Balázs, Tasnádi Márton és a Járókelő Közhasznú Egyesület tagjai. Alapítók: Barkóczi Dávid, Balog Zsolt, Le Marietta A „Ne nézz át rajta.” plakátot a Mito készítette.

 

www.jarokelo.hu

facebook jarokelo.hu

 

A projektet jelölő kurátor: Maróy Ákos

A jarokelo.hu a köztéri problémák felismerésének és megoldásának crowdsource-olt megoldása. A  jarokelo.hu  fogadja a köztéri problémákról szóló bejelentéseket és továbbítja őket az illetékes hivataloknak, és a választ közzéteszi. A hétköznapi embernek csak fel kell ismernie a problémát, és egy egyszerű, általában fényképes “jelentést” kell tennie róla. A jarokelo.hu önkéntesei felveszik a kapcsolatot az illetékes hivatallal, aki aztán intézkedik az ügyben.

Csak 2016-ban napi kb. 24 db, éves szinten  kb. 9000 db köztéri probléma oldódott meg a jarokelo.hu közvetítésével.

2016 különösen fontos év volt a jarokelo.hu számára – felkerült több új város pl. Kecskemét, Veszprém, Székesfehérvár a Járókelőre, ezzel a napi szinten közreműködő önkéntes csapat is 20 fősre nőtt, ők azok, akik segítenek a többi városlakónak eljuttatni a bejelentéseket a megfelelő helyre, és után követni is, ha szükséges. Megszületett az első hivatalos együttműködésünk egy önkormányzati céggel, ami Magyarországon nagy siker, ez Veszprém.

2016-ban a Járókelő oldala megújult, új designt kapott az oldal,és mobilra optimalizált lett, így még több ember tudja használni mobilról, ahol szembesülnek a köztéri problémákkal. Ennek eredményeképp lett is 1000 új regisztrált felhasználójuk az idén. A céges együttműködések közül egy a 2016 év végétől a JCDecaux az üres plakáthelyeken a Járókelőt hirdeti.