Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Jelentés c. kiállítás // Capa Központ Jelentés c. kiállítás // Capa Központ Jelentés c. kiállítás // Capa Központ Jelentés c. kiállítás // Capa Központ Jelentés c. kiállítás // Capa Központ

On 24, Jan 2016 | In | By mate

Jelentés c. kiállítás // Capa Központ

 

Egyedülálló kiállításnak adott helyet 2015 novemberétől a Capa Központ: a hazai képzőművészeti élet három kiemelkedő egyénisége, Esterházy Marcell, Forgács Péter és Gerhes Gábor három önálló, ám mégis egy egészet alkotó tárlaton mutatták be legújabb műveiket. A lehetséges értelmezési irányok mellett kitűnt: mindhárman a különböző hatalomgyakorlási technikákat, a hatalom és az egyén viszonyát vizsgálták. A műveket kísérő szövegekben az alkotói munkafolyamat során készített beszélgetések részletei is megjelentek, s Mucsi Emese kurátor rendezési módszere is elsődlegesen a művészi gyakorlatokból indult ki.

 

Videó

 

A projektben résztvevők listája:

Az alkotók:

Esterházy Marcell

Gerhes Gábor

Forgács Péter

 

A kurátor:

Mucsi Emese

 

www.capacenter.hu

facebook capa központ

 

A projektet jelölő kurátor: Liptay Gabriella

“Izgalmas,sokrétegű kiállítás, amely 3 kiváló művész (Gerhes Gábor, Forgács Péter, Esterházy Marcell) és 1 kurátor (Mucsi Emese) által jött létre a Capa Központban. A kiállítás a kellemetlen kérdések feltételével, a kollektív és személyes emlékezéssel, a “jelentések” és jelentéstartalmak félreérthetőségével, sokszínűségével, a nyelvezettel, vizualitással, a dekódolással, átértelmezésekkel, a szociális közeggel játszik és üzen véresen komolyan. Jelentéseltolás, jelentésfelügyelet, jelentéstulajdonítás – efféle címek köszönnek vissza a kiállítás alcímeiként. Mind különleges atmoszférát hordoz. 

Régóta izgat, hogy milyen is egy jó 21. századi kiállítás és szerencsére évente néhány itt Magyarországon is mindig akad. A Jelentés is ilyen volt, jól felvezetett, szépen megkomponált, mondanivalóját és esztétikumát tekintve is jelentős és olyan kiállítás, ahova szívesen visszamegy az ember újabb és újabb rétegeket megismerni, megérteni, kibontani.”