Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Kétfarkú Kutya Párt Kétfarkú Kutya Párt Kétfarkú Kutya Párt Kétfarkú Kutya Párt Kétfarkú Kutya Párt

On 24, Jan 2016 | In | By mate

Kétfarkú Kutya Párt

 

A repedezett járdákból úgy lehet a legtöbbet kihozni, ha a négy szín sejtés bizonyítására használjuk.Emiatt egyre többen festenek ilyet országszerte (http://ketfarkukutya.com/?p=1241). A piaci rést kihasználva november óta jelenik meg a n0l.hu, a Magyar Időknél magyar időkebb saját politikai lapunk (https://www.n0l.hu/). Társadalmi nyomásra Bud Spencer teret avattunk, véget vetve a névtelen közterület morálromboló hatásának (http://ketfarkukutya.com/?p=1466). Metrókönyvek sorozatunk kötetei hasznos ismeretterjesztő és közösségi olvasmányok (http://ketfarkukutya.com/?p=2733). A Nyugati-tér felújításának egyik hiányosságát pótoltuk közhangulat kutatására is alkalmas hamutál kihelyezésével (http://ketfarkukutya.com/?p=2204)

 

Videó

 

www.ketfarkukutya.com

facebook ketfarku kutya

 

A projektet jelölő kurátor: Maróy Ákos

A Magyar Kétfarkú Kutyapárt a mai magyar közélet “fenegyereke” – egy vicc párt, mely kellően görbe vagy időnként egyenes tükröt tart a magyar közélet és fősodrású politika elé. Az MKKP organikusan egy szegedi street art csapatból kialakult kezdeményezés, ezzel együtt jól illeszkedik egy egyértelműen felismerhető nemzetközi mozgalomba, ahol a “post-igazság” (“Postfaktisch” – “post-truth”) időszakban egy ilyen kezdeményezés a józan paraszti eszet képviseli a teljesen intézményesült és a társadalomtól már eltávolodott politikai gépezettel szemben. Bizonyos esetekben a társadalom effajta vicc-pártokat juttat hatalomra a fősodrású politikával szemben, pl. Reykjavik város tanácsát az izlandi “Best Party” (“Legjobb Párt”) vicc vezeti a Szociál-Demokrata Párttal koalicióban, ahol a Best Party a 15 képviselőből a legtöbbet, 6-ot delegált.

Az MKKP 2016-ban a magyar és nemzetközi politikai közéletre nem jellemző, formabontó és innovatív kommunikációs stratégiával az idei bevándorlás-ügyi népszavazáson az egyetlen valódi ellenpólusként jelent meg a kormány álláspontjával szemben. Crowdfunding módszerekkel gyűjtött forrásokból tudták a kormányéhoz összemérhető elérést biztosító országos plakátkampányt a kormányoldali költség töredékéért megvalósítani. A plakátok tartalmát a szélesebb közönség által online beküldött ötletekből, közönségszavazás útján határozták meg, ami mutatja az MKKP teljesen inkluzív megközelítését, szemben állva egy jól megtervezett propaganda gépezet módszertannal. A plakátok költségének markáns, nagyságrendi különbsége a napjainkat átszövő korrupciós költségre is valós példával mutatott rá.

Az MKKP innovatív megjelenései széles palettán mozognak, a töredezett járdákra rámutató közösségi négy-szín-festés mozgalomtól klasszikus Bansky-t idéző street-art elemeken át jótékonysági eseményeken keresztül olyan media hack-ekig, mint az innovatív könyvborítók alkalmazása a budapesti 3-as metrón, ahol az aktivisták olyan nem létező könyvek borítóival utaznak és “olvasnak”, mint “Éghető anyagok a metrókocsikban” vagy “How to survive the Hungarian Subway System” vagy “Jegy nélkül magabiztosan”. Ahogy az MKKP összes tevékenysége, ez is teljesen nyílt és a társadalmi participációt elősegítő módon önállóan reprodukálható – az összes könyvdesign letölthető a párt honlapjáról.”