Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

KUCKÓ Önkéntes Program KUCKÓ Önkéntes Program KUCKÓ Önkéntes Program KUCKÓ Önkéntes Program KUCKÓ Önkéntes Program KUCKÓ Önkéntes Program

On 24, Jan 2016 | In | By mate

KUCKÓ Önkéntes Program

 

A Kuckó tánctanítással kezdődött 2013-ban a Hűvösvölgyi gyermekotthonban, mostanra 6-8 gyermekotthonnal vagyunk kapcsolatban, de vannak vidéki otthonokat érintő projektjeink is. Ezek közül néhány:

#1 önkéntes fodrászokkal járjuk  az otthonokat közel 3 éve

#2 Az Ötkertben közel 300 gyereket láttunk eddig vendégül 3 fogásos ebédre

#3 Kuckó adventi csomagok Idén 87 csomagot készítettünk adományokból a karácsonyt a szüleikkel töltő gyerekeknek. A csomagok értéke több mint 1,4  millió forint.

#4 Lélekzuhany Gospel Kórus: Az első állami gondozott gyerekekből álló gospel kórus, akiket szervezésben és social media jelentlétben támogatjuk.

#5 Okos adományozás hirdetése. (erről csatolok képet)

#6 További gyermekotthonokkal kapcsolatos aktivitások:

-       Adománygyűjtés és adományozók összekötése az othonokkal. Idén karácsonykor egy kreatív ügynökség 1,5 millió forintos adományának kerestünk megfelelő helyet. Végül a baranya megyei otthonban élő gyermekeket támogatták személyre szóló ajándékokkal.

-       több otthonba is készülünk nagytakarításra és adomány szortírozásra, erre ugyanis az otthonoknak nincs kapacitásuk

-       gyermekotthonokkal kerekasztal-beszélgetés a szükségleteik feltérképezése végett
Állandó eseményeink:

-       Kuckónap a szabadban (a hűvösvölgyi otthon területén gyereknap 150 gyerekkel, a nap folyamán célzott gyűjtés egy vidéki otthonnak)

-       Kuckómikulás: 4 órás esemény ebéddel, mézeskalács díszítéssel, kreatív foglalkozással, Lélekzuhany koncerttel és Mikulással kb. 50 gyerek részvételével

 

Célok:

-       alapítvány létrehozása

-       vidéki kisKuckók alapítása helyi szervezők bevonásával, háttértámogatással

-       rendszeres havi programként Kuckó Barangolások – túrázás, kirándulás gyerekekkel

 

Videó

 

A projektben résztvevők listája:

Kb. 15 fős önkéntes csapat

Arnóczki Julcsi – szervező

Bozsoki Róbert – gyermekotthon alkalmazott

Czigány Dóri – fodrász (1 éve a fodrász projekt szervezője)

Deli Dia – szervező

Félegyházi Márta – korábbi gyermekotthonos nevelő

Megyeri Gabi – grafikus

Strényi Veronika – alapító

 

facebook kuckoprogram

 

A projektet jelölő kurátor: Németh Regina

Kuckó Önkéntes Program – Gyermekotthonokban élő gyermekeket segít a program. „Pár főből álló lelkes csapat vagyunk. Célunk, hogy élményt adjunk a gyerekeknek és segítsünk nekik abban, amiben igazán jók és tehetségesek.” Ez a személetmód túlmutat a hagyományos adománygyűjtő kezdeményezéseken. Az egyén, vagyis maga a gyermek áll a középpontban, illetve valós igények alapján próbálnak segíteni. Nem visznek ezredik plüssmackót olyan helyre, ahol már bőven van. Inkább fodrászokat szerveznek az intézménybe, hogy legalább egyszer ne a nevelők vágják le a gyerekek haját. A sor nagyon hosszú és számos apró, mégis kreatív és hasznos akcióval teszik kellemesebbé az otthonokban élő gyerekek életét.”