Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Red Bull Pilvaker Red Bull Pilvaker Red Bull Pilvaker Red Bull Pilvaker Red Bull Pilvaker Red Bull Pilvaker

On 09, Jan 2017 | In | By superchannel

Red Bull Pilvaker

 

A Red Bull Pilvaker megszületésének alapja az 1848/49-es forradalom és szabadságharcra való megemlékezés volt, amely mára egy sokszínű kulturális rendezvénnyé nőtte ki magát. Az esemény párhuzamot von szépirodalmunk versei és jelenkorunk ”szóforradalmárai” között. A Pilvaker küldetése hagyományunk ápolása a feldolgozásra kerülő verseken keresztül. Egy olyan kulturális kezdeményezés valósulhatott meg, amely történelmi és irodalmi emlékeinket hivatott tovább örökíteni. A Március 15-én előadott műsor évről-évre egyedi koncepcióval tiszteleg kulturális nagyjaink előtt, valamint igyekszik közelebb hozni a költészet legjavát a fiatalok szívéhez. A cél sikerét igazolja az a megtisztelő felkérés is, melynek köszönhetően bekerülhetett a Szavak c. Juhász Gyula vers átdolgozás az általános iskolai 8. osztályos irodalom tankönyvekbe.

 

Videó

 

A projektben résztvevők listája:

MC-k: Csöndör László „Diaz”, Farkas Roland „Wolfie”, Hajdú Imre „Dipa”, Halpert Balázs „Deego”, Karácson Tamás „Fluor”, Krausz Attila „Bom”, Marsalkó Dávid „Halott Pénz”, Máté Szabolcs „Sub Bass Monster”, Molnár Csaba „Fura Csé”

Házigazda: Buda Márton

Énekesek: Járai Márk, Kollányi Zsuzsa, Lábas Viktória, Meszes Balázs „Meszka”, Papp Szabolcs, Singh Viktória, Szivák Zsolt

Színészek: Hámori Gabriella, Kautzky Armand, Szabó Kimmel Tamás

Humorista: Janklovics Péter, Kiss Ádám

Zenekar: Bata István – basszusgitár, Cséry Zoltán – billentyű, Delov Jávor – dob, Farkas Izsák – hegedű, Füstös Bálint – gitár, Q-Cee – lemezjátszó, beatbox

Kreatív koncepció: Takács Ákos

Rendező: Szabó Simon

 

www.redbull.pilvaker.hu

 

A projektet jelölő kurátor: Super Channel

Nagy megfejtés az, hogy hogyan lehet az “új generációt” megszólítani, olyan témákat is lefordítani az ő nyelvükre, amelyhez talán az egyetlen kapcsolódásuk az, hogy érettségi tételként belehúzhatnak… Takács Ákos és csapata immár 5. éve képes március 15.-ét formailag és tartalmilag is úgy megszólaltatni, hogy a majd’ 200 éves szellemiség a mai fiatalokból is zsigeri reakciót váltson ki.”