Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

SignAll SignAll SignAll SignAll SignAll

On 24, Jan 2016 | In | By mate

SignAll

 

A SignAll az első, úttörő megoldás a jelnyelv automatikus tolmácsolásra. Beszélt nyelveket már régóta fordítanak automatikusan, a 70 millió siketen született ember számára a SignAll az első lehetőség. Az úttörő megoldást a kamerákra, gépi látásra és -tanulásra alapuló technológia nyújtja.

A probléma: A siketek anyanyelve a jelnyelv, minden más kommunikáció számukra nehezen tanulható. Ezért a siketség rendkívül nehéz kommunikációs korlátot jelent. A jelnyelvi tolmácsolás drága és nehezen elérhető. Itt az idő, hogy a technológia átütő változást hozzon.

Megoldásunk: SignAll az első bizonyítottan hatékony megoldás, a “jelnyelv Google fordítója”, a kulcs a siketek jelentős életminőség-javulásához.

 

Videó

 

A projektben résztvevők listája:

A SignAllt több mint harminc magasan kvalifikált halló és siket kutató fejlesztette, alkalmi önkéntes siketek és halló civilek, egyetemisták közreműködésével. 

Alapító: Robotka Zsolt

Társalapító: Rovnyai János

Kajtár Márton

Szeles Nóra

Dawn Croasmun

Milad Vafaeifrad

Sean Gerlis

Befektetők: Credo Ventures, Perion, Conor fund

 

www.signall.us

facebook signall

 

A projektet jelölő kurátor: Pőcze Balázs

“Kevés frusztrálóbb dolog van, mint nem érteni egymást. A SignAll a jelnyelvet alakítja át leírt, beszélt nyelvvé. Pár év múlva a halláskárosultak kevésbé fognak szorongani, amikor besétálnak egy ügyfélszolgálati irodába vagy egy hivatalba, mert jobban fogják érteni őket, mint korábban. És ettől nem csak a halláskárosultak, hanem mindenki jobban fogja érezni magát.