Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

STAFÉTA / Előtted az utódod STAFÉTA / Előtted az utódod STAFÉTA / Előtted az utódod STAFÉTA / Előtted az utódod STAFÉTA / Előtted az utódod

On 24, Jan 2016 | In | By mate

STAFÉTA / Előtted az utódod

 

Budapest Főváros Önkormányzata 2016 őszén második alkalommal hirdette meg a STAFÉTA pályázatot a tehetséggondozás és a független előadó-művészet támogatása érdekében. A tavalyi évhez hasonlóan a FÜGE Egyesület lebonyolításában. A projekt célja a fővárosi független színházi kezdeményezések támogatása oly módon, hogy az elmúlt években munkájukkal kitűnő, fiatal, pályakezdő színházi alkotók és alkotói csoportok számára biztosít megmutatkozási lehetőséget és anyagi forrást. A felhívásra 90 – minden formai szempontnak megfelelő – pályamű érkezett.A kuratórium döntése alapján 7 produkció valósulhat meg szinte mindegyik 100%-os támogatással a 2017-es évben a Staféta keretében.

 

Videó

 

A projektben résztvevők listája:

A konzulensként felkért játszóhelyek és ernyőszervezetek: Bethlen Téri Színház, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, Manna Produkció, MU Színház, Műhely Alapítvány, Orlai Produkció, SÍN Kulturális Központ, Szkéné Színház, Trafó Kortárs Művészetek Háza.

A kuratórium tagjai: Szalay-Bobrovniczky Alexandra (Humán főpolgármester-helyettes – Budapest Főváros Önkormányzata), Böszörményi-Nagy Gergely (főigazgató – Design Terminál), Lőrinczy György (az Előadó-művészeti Bizottság tagja, főigazgató – Budapesti Operettszínház), Mácsai Pál (igazgató – Örkény István Színház), Szabó György (menedzser igazgató – Trafó), Rozgonyi-Kulcsár Viktória (elnök – Füge Produkció)

A Füge stábja: Antal Klaudia (program – koordinátor), László Zsuzsa (grafikus), Kulcsár Viktória (a program vezetője), Vég Szilvia (kommunikációs munkatárs)

 

www.fugeprodukcio.hu

facebook staféta

 

A projektet jelölő kurátor: Liptay Gabriella

“Örülök, hogy hazai terepen is létrejött egy olyan – független színházakat támogató – kezdeményezés, amely színházi alkotók és közösségeik számára nyújt anyagi forrást és ezzel bemutatkozási lehetőséget. Mindez a FÜGE és a Jurányi segítségével jött létre, így izgalmas helyszínen és garantált szakmai minőségi környezetben születhetnek meg az áhított produkciók. “