Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Szombat Éva: Practitioners Szombat Éva: Practitioners Szombat Éva: Practitioners Szombat Éva: Practitioners Szombat Éva: Practitioners

On 24, Jan 2016 | In | By mate

Szombat Éva: Practitioners

 

Régóta foglalkoztat a boldogság: hogyan érjük el, hogyan tartsuk fenn, lehet-e bárki boldog, milyen esélyei vannak azoknak, akik látszólag nem predesztináltak a boldogságra. A Practitioners című fotókönyvemben olyan embereket kutattam, akik aktívan tesznek a boldogságérzetük fokozásáért. A kisfiát elvesztő Erika lufihajtogatásban találta meg a gyógymódot. Máriát saját bevallása szerint békagyűjtési szenvedélye segítette abban, hogy kigyógyuljon a rákból. Valaki nemátalakító műtétet követően talál a boldogságra, másnak a kisállattartás okoz örömet, de egy gumikrokodil is lehet boldogságunk forrása. A lényeg a folytonos gyakorlás.

Könyv design: Gryllus Ábris

Szombat Éva fotós, Budapesten él és dolgozik. A glamúr és a szociológiai megfigyelés különös keveréke jelenik meg a képein, melyek több hazai és külföldi oldalon és magazinban jelentek meg, mint a Vice, a Huffington Post, a BLINK magazine, az Ignant és a Feature Shoot. A MOME fotó szakán szerzett mester diplomát 2012-ben , ezt követően 2013-tól 2015-ig a Pécsi József Fotóművészeti ösztöndíj keretén belül kutatta a boldogságot, volt ösztöndíjas Párizsban és New Yorkban is.

 

A projektben résztvevők listája:

Szombat Éva

 

www.evaszombat.com

 

A projektet jelölő kurátor: Pőcze Balázs

“Hol találja Vica ezeket az embereket? Azt kereste, hogy hogyan leszünk boldogok és talált egy csomó fantasztikus sztorit arról, hogy hogyan melózunk a boldogságon. És közben úgy mesél róluk, hogy a látásmódja, világa nem ránehezedik az alanyaira, hanem kihoz belőlük valamit, amit valószínűleg csak ő tud.”